Tijd voor de ontmaskering

Ik heb vandaag al een dansende dinosaurus, een pinguïn met een superheldencape en een cowboy met een roze tutu gezien. Voor je je zorgen maakt over mijn mentale welzijn: ik heb niet gedronken en ik heb ook geen last van hallucinaties. De verklaring voor de gekke taferelen is simpelweg carnaval; de tijd van het jaar waarin we maar wat graag in de huid (en bijhorende kleren/accessoires) van iemand anders kruipen.

Terwijl heel wat mensen hier in de buurt helemaal opgaan in hét verkleedfeest bij uitstek, bedenk ik dat we in ons dagelijks leven eigenlijk ook voortdurend maskers dragen. We durven onszelf niet zijn uit angst voor afwijzing of veroordeling of we weten niet goed wat onze echte ik is. We verbergen massaal onze ware emoties achter een glimlach, onze twijfels achter geveinsde zelfzekerheid en onze kleine en grote pijn achter een façade van geluk.

In mijn coachingpraktijk zie ik regelmatig hoe die maskers van schijnbare perfectie en van sociale wenselijkheid mensen doen worstelen. Het leidt tot emotionele uitputting, een gebrek aan authenticiteit, verstoorde relaties,… De prijs die we betalen om voortdurend een masker op te zetten, is met andere woorden erg hoog!

Misschien is het een idee om na de carnavalsgekte het échte leven te vieren door onze maskers af te werpen!? Het vraagt moed en kwetsbaarheid, maar je krijgt er zó veel voor in de plaats. Want als we onszelf durven tonen zoals we werkelijk zijn, kunnen we authentieke relaties opbouwen en een leven leiden dat voldoening biedt.

Ik vind het voor ieders welzijn hoog tijd voor de ontmaskering! En ik ben gewoon ook zooooooooooooooo nieuwsgierig naar de persoon achter het masker… 😉


Jezelf kennen en durven zijn zonder maskers, dat is wat ik je toewens! Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek als je daar wel wat hulp bij kan gebruiken.

Stress, overspannen
of burn-out?

Iedereen heeft wel eens stress. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar wanneer ga je erover en kan stress je ziek maken en in een burn-out resulteren?
Vraag het e-book aan en doe de test! Zo krijg je een betrouwbare indicatie van overspannenheid en burn-out.