Ik durf te wedden dat jij dat slim aanpakt…

… je koffers pakken. 

Waarschijnlijk heb jij ondertussen ook geleerd dat je je kleren best oprolt, koop je doelbewust een aantal kreukvrije stuks die uren in een koffer moeiteloos overleven en giet je verzorgingsproducten over in kleinere reisflacons om zo gewicht en ruimte te besparen.

En dan heb ik het meest evidente nog niet vermeld: je past de inhoud van je koffer aan aan je reisbestemming. Ga je naar de zon, dan kies voor je luchtige kleren en neem je zeker je pet/hoed en goede zonnebescherming mee. Ga je naar de sneeuw of kou, dan mogen sjaals, mutsen, handschoenen en andere warmhouders niet ontbreken.

Maar gek genoeg doe je niet hetzelfde in je dagdagelijks leven. Je leidt een leven zonder te weten waar je naartoe wil. En dat is perfect vergelijkbaar met je koffers moeten pakken zonder de reisbestemming te kennen.

Keuzestress all over the place

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar voor mij lijkt dat een haast onmogelijke opdracht. Kiezen is al niet mijn sterkste kant, maar zonder een duidelijke reisbestemming zou ik compleet beginnen flippen. De controlefreak in mij zou op alles voorbereid willen zijn en dus voor elke gelegenheid en elk soort weer (warmte, koude, regen,…) iets meenemen. Maar zo zit je al snel aan een gigantische hoop bagage en keuzestress all over the place!

“Ga ik voor drie lange broeken of is twee voldoende? Ik moet bloesjes met korte, maar ook met lange mouwen inpakken, maar ja, welke en hoeveel? Welke schoenen passen bij deze outfits?” Zie je al voor je hoe mijn halve kleerkast de revue zou passeren, maar hoe dat koffer na uren getwijfel nog niet gepakt zou zijn?

zomer_vakantie_koffer

Nooit tevreden over gemaakte keuzes

Als je bestemming niet duidelijk is, is kiezen een vermoeiende opgave. En het ergst van al is het gegeven dat je eigenlijk al op voorhand weet dat je niet tevreden gaat zijn over je gemaakte keuzes. (Ah ja, want als je het noorderlicht bewondert had je toch ook graag dat prachtige paar oorverwarmers bij gehad en die bijpassende sjaal, maar nu zitten er drie bikini’s in je koffer en een kleurrijke pareo.)

Creëer rust door te weten waar je naartoe wil

Om terug de link te leggen naar jouw leven: als je niet weet wat je bestemming is, doe je maar wat. Dan sleur je hopen dingen mee die overbodig zijn (herinner je je al die bagage?), verlies je heel veel tijd met kiezen en ervaar je hopen stress. Maak het jezelf niet zo moeilijk en creëer rust door te weten waar je naartoe wil. Je hoeft dan niet langer rond te schieten als een doelloos projectiel, maar kan nagaan wat je allemaal nodig hebt met die specifieke bestemming in je achterhoofd.

Is je koffer pakken dan plots heel gemakkelijk? Misschien niet, maar je gaat alleszins veel gerichtere en efficiëntere keuzes maken en zowel voor, tijdens als na de reis minder stress ervaren. En dat willen we toch allemaal, niet!?

Heb je moeite om uit te zoeken / te voelen / te benoemen wat je echt wil in je leven? Ik help je hier graag bij! Neem contact met me op voor meer info of boek rechtstreeks een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en wie weet gaan we samen – figuurlijk weliswaar 😉 – op reis!

Stress, overspannen
of burn-out?

Iedereen heeft wel eens stress. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar wanneer ga je erover en kan stress je ziek maken en in een burn-out resulteren?
Vraag het e-book aan en doe de test! Zo krijg je een betrouwbare indicatie van overspannenheid en burn-out.