Iets met een ezel en een steen…

Mijn papieren agenda viel gisteren open op een week in maart. Alles wat er genoteerd stond, was netjes doorstreept (om redenen jullie wel bekend). Ook later die maand en in april was het meer van hetzelfde maar verderop was die agenda zelfs gewoon helemaal leeg!

Al bladerend werd ik terug gekatapulteerd naar het gevoel van die eerste weken lockdown. Doordat alle activiteiten buitenshuis wegvielen overviel me destijds een gigantisch gevoel van leegte en dat maakte me toen heel onwennig, onrustig en zelfs angstig. Alle tijd die er vrijkwam was voor een aantal mensen als een geschenk uit de hemel, maar voor mij was het in het begin vooral de hel.

Elke crisis biedt kansen
Ik zeg duidelijk ‘in het begin’, want gaandeweg ben ik de rust beginnen appreciëren en zijn er veel mooie, waardevolle dingen op mijn pad gekomen die er zonder de pandemie misschien niet waren geweest. In mijn omgeving hoor ik vergelijkbare verhalen en zeggen heel wat mensen dat elke crisis gelukkig ook kansen biedt.

Maar ik merk dat de nieuwe inzichten en het aangepaste gedrag nog fragiel zijn. Voor je het weet, doe je weer wat je vroeger deed en/of denk je weer zoals je vroeger dacht en eigenlijk is dat jammer. Ik zou veel liever lessen trekken uit het bijzondere jaar 2020 en me zoals het spreekwoord het zegt geen twee keer stoten aan dezelfde steen.

Terugblikken en vooruitblikken
Als jij er ook zo over denkt, heb ik goed nieuws voor je want ik heb een cadeautje gemaakt dat je daarbij kan helpen. Ik heb het de naam “Terugblik/Vooruitblik” gegeven en het gaat je vragen om – zoals de naam ongetwijfeld al doet vermoeden 😉 – terug te blikken op het voorbije jaar en om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. En de achterliggende gedachte is steeds: ‘Wat heb ik geleerd uit 2020 en wat wil ik daarmee doen in 2021?’.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan op de knop hieronder en je kan Terugblik/Vooruitblik na je bevestiging vliegensvlug raadplegen.

Ik wens je een hele gezellige eindejaarsavond en alle goeds voor 2021 toe!

Liefs
Veerle

Stress, overspannen
of burn-out?

Iedereen heeft wel eens stress. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar wanneer ga je erover en kan stress je ziek maken en in een burn-out resulteren?
Vraag het e-book aan en doe de test! Zo krijg je een betrouwbare indicatie van overspannenheid en burn-out.