Stress & burn-outcoaching

Leer anders kijken naar stress en er beter mee omgaan!

stress en burn-out coaching

Veel voorkomende klachten:

  • Gebrek aan energie
  • Moeite met in- of doorslapen
  • Spier-, hoofd- of andere pijn
  • Prikkelbaar zijn
  • Angstig zijn
  • Meer fouten maken
  • Concentratieproblemen

Lees hier wat de meest voorkomende stressklachten zijn.

Stress, overspannen of burn-out? Herstel je energievoorraad en voel je opnieuw in balans!

Iedereen heeft tegenwoordig in mindere of meerdere mate last van stress. Geen wonder dus dat stress een heel slecht imago heeft en iets is waar we allemaal zo snel mogelijk vanaf willen. Maar eigenlijk is dat negatieve beeld niet juist! Stress is zelfs broodnodig in ons leven en even noodzakelijk als onze ademhaling en hartslag. (Meer hierover in het artikel “Ik wens je een jaar vol stress”.)

Stress is dus – al geloof je me misschien niet – nuttig in het leven van alledag, maar stress die blijft aanhouden is wel degelijk gevaarlijk en zelfs toxisch! Als na een stressmoment geen herstelmoment volgt, geraken onze hormonen helemaal uit balans, met alle gevolgen van dien. Dan geraken we overspannen of zelfs burn-out en kunnen we niet meer naar behoren functioneren. Het is dus belangrijk om de alarmsignalen vroeg op te merken en zo snel mogelijk actie te ondernemen om erger te voorkomen.

Vermits een burn-out een energiestoornis en ook spanningsklachten allemaal een link hebben met energieverlies, start elk stress- en burnoutcoachingstraject van Consento met het (terug) op peil brengen van je energieniveau. Eenmaal je energievat weer – al is het maar een beetje – gevuld is, kunnen we samen gaan werken aan het aanpakken van belemmerende gedachten, het ontwikkelen of verstevigen van zelfzorg, het opbouwen van veerkracht, enzovoort. Dit alles heeft tot doel om een escalatie of herval te voorkomen en ervoor te zorgen dat je je opnieuw in balans voelt.

Wanneer is het te veel?

Iedereen heeft wel eens stress. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar wanneer ga je erover en kan stress je ziek maken en in een burn-out resulteren?

Vraag het e-book aan, doe de test en krijg een betrouwbare indicatie van overspannenheid en burn-out!

burn-out

Stress, overspannen
of burn-out?

Iedereen heeft wel eens stress. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar wanneer ga je erover en kan stress je ziek maken en in een burn-out resulteren?
Vraag het e-book aan en doe de test! Zo krijg je een betrouwbare indicatie van overspannenheid en burn-out.