Herinner je je de periode nog toen je leerde autorijden? Jongens toch, wat komt er dan veel op je af… Je moet allerlei nieuwe handelingen uitvoeren en tegelijkertijd moet je dan ook nog eens opletten en oog hebben voor alles wat er rondom je gebeurt in het verkeer.
Bij mij was dat leerproces een bumpy road (ha 😉), want als het schakelen een keertje feilloos lukte, vergat ik gegarandeerd om om de zoveel seconden in al mijn spiegels te kijken. En vertrok ik eens perfect in bergop, dan wilde het fileparkeren die dag weer niet lukken. Lang verhaal kort: iets complex leren zoals autorijden vraagt veel oefening en tijd totdat het een automatisme wordt.
En eigenlijk is dat bij stressbeheersing precies hetzelfde. Er bestaat niet zoiets als één eenvoudig ding dat je kan doen om je stress te beperken. Het gaat om een samenspel van allerlei kleine of grote handelingen en zienswijzen dat voor jou persoonlijk het verschil kan maken. En in feite is dat dus net zoals met dat autorijden en duurt het wel eventjes voor je alles geautomatiseerd hebt!
Het goede nieuws is dat je dat allemaal kan leren. Net zoals je nu op de automatische piloot van A naar B kunt rijden en je je soms amper iets herinnert van wat je onderweg hebt gedaan, kan je ook leren om zo met stress om te gaan dat het een vanzelfsprekendheid wordt. De sleutels tot succes zijn herhaling, herhaling, herhaling en goede instructies.
Voor je het weet heb je op den duur zo veel kilometers op de teller en dus zo veel ervaring dat autorijden leuk wordt en dat rijbewijs eigenlijk gelijk gaat staan aan mogelijkheden en (bewegings)vrijheid.
Ik wens je precies hetzelfde toe voor je stressbeheersing! 😉
P.S.: Kan jij een goede rijinstructeur – euhm nee ‘stressinstructeur’
– gebruiken? Neem dan contact met me op voor een gratis en vrijblijvend
kennismakingsgesprek en we bekijken samen de mogelijkheden!