De kracht van ervaren

Vandaag heb ik de mensen die geabonneerd zijn op mijn blog bedankt. Want al waren ze er zich niet van bewust, ze hebben me een enorme dienst bewezen! Het was immers alweer enkele maanden geleden dat ik in hun mailbox ben beland en dat is geen toeval. Het is eigenlijk onderdeel van een experiment. Ik ben namelijk volop aan het oefenen met grenzen stellen, met stoppen met pleasen, met doen wat er op dit moment écht toe doet voor mij i.p.v. te doen wat anderen van mij verwachten.

Was dat akelig? Hell yeah! Had ik het met momenten moeilijk? Absoluut! Maar zou ik het opnieuw doen? Dan zeg ik ook volmondig JA! Want de vele rampscenario’s die mijn hoofd over het uitblijven van mijn blogs had gefabriceerd, zijn NIET uitgekomen. En zo is nog maar eens bewezen dat nadenken over ‘moeilijke’ dingen zelden helpt, maar dat je beter iets gaat doen! Dat je moet ervaren hoe iets écht is in plaats van er eindeloos over te piekeren.

Ik kan met heel veel overtuiging zeggen dat mijn experiment meer dan geslaagd is! Want ondanks dat ik al maanden niet meer geschreven heb, heb ik nog steeds cliënten. En het merendeel van de lezers van mijn artikels is niet boos. De wereld is dus niet gestopt met draaien. Sterker nog! Af en toe belandt er wel eens een lieve mail in mijn inbox met daarin de vraag hoe het met me gaat en de melding dat ze mijn blogs missen, maar ook de boodschap dat ze er alle begrip voor hebben dat ik even andere prioriteiten stel. Hoe mooi is dat?

Als ik die berichten lees, maakt mijn hart een vreugdesprongetje en weet ik helderder dan ooit om welke redenen ik dit experiment ben aangegaan.

Voor wie daar nieuwsgierig naar is:
Ten eerste vind ik persoonlijke ontwikkeling enorm belangrijk en groeien kan alleen als je oude patronen die je niet meer vooruithelpen, achterlaat. Ten tweede wil ik een coach zijn die het goede voorbeeld geeft of leeft en handelt volgens het principe ‘practice what you preach’. Ik zou het behoorlijk hypocriet vinden van mezelf om aan cliënten te vragen om in de ervaring te duiken en er ondertussen zelf niet mee aan de slag gaan. Dus hup met de beentjes en doen! 

Maar terug naar het experiment.

Misschien zijn er ook abonnees die denken: “Verdorie Veerle, je had me regelmatig artikels beloofd over stressbeheersing en dergelijke en die heb ik niet gekregen dus ik ben boos/teleurgesteld/ontevreden/…”. Als dat zo is, zal me dat zeker iets doen en voel ik het meteen kriebelen om daar iets aan te veranderen. Maar het mooie is dat dit me niet meer helemaal aan het wankelen en vervolgens pleasen brengt. De ervaring heeft me immers geleerd dat er voldoende andere stemmen zijn, dat er steun en begrip is en dat ik dit wel kan dragen.

 

Ik heb mijn lezers dus uitvoerig bedankt om mij te helpen ervaren hoe bepaalde dingen in het écht gaan. Ik wens jou alvast de moed en de kracht toe om óók te gaan experimenten met iets in jouw leven waarin jij nog iets te leren hebt en waarrond je graag dichter bij jezelf wil komen!

Stress, overspannen
of burn-out?

Iedereen heeft wel eens stress. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar wanneer ga je erover en kan stress je ziek maken en in een burn-out resulteren?
Vraag het e-book aan en doe de test! Zo krijg je een betrouwbare indicatie van overspannenheid en burn-out.