Meedogenloos voor jezelf, mild voor een ander?

“Hoor je jezelf eigenlijk bezig, Veerle? Hoe kan iemand die zo zorgzaam en mild is voor een ander, zo hard zijn voor zichzelf?”. In eerste instantie schrok ik van de reactie van mijn vriendin, maar toen er wat tijd overheen was gegaan, moest ik toegeven dat ze gelijk heeft.

Het gebeurt regelmatig dat ik mezelf op mijn kop geef voor dingen die ik beter of anders had moeten doen, voor acties die ik te lang heb uitgesteld, voor situaties waar ik naar mijn mening niet gepast heb gereageerd,… Het stemmetje in mijn hoofd dat kritiek heeft op wat ik doe en laat is heel rad van tong en zwijgt eigenlijk nooit. Mijn vriendin had dus wel een punt toen ze stelde dat ik hard ben voor mezelf.

Zelfcompassie

Jammer genoeg is dat iets waar ik niet alleen in sta. Heel wat van mijn cliënten worstelen er ook mee. En daarom ben ik me gaan verdiepen in wat men noemt zelfcompassie. Dit is een manier van liefdevol en mild met je eigen tekortkomingen en falen omgaan net zoals je dat zou doen bij een goede vriend of vriendin.

zelfcompassie

Leer liever zijn voor jezelf

Als je nu denkt: “Weer iets dat ik moet leren? Weer iets waar ik tijd en moeite in moet steken? Gedragsverandering is al zo moeilijk, dus hoe zou ik die zelfcompassie er in godsnaam ook nog bij moeten nemen?” kan ik je geruststellen! Met meer zelfcompassie door het leven gaan, hoeft niet super ingewikkeld te zijn. Zelfs kleine dingetjes kunnen al een wereld van verschil maken en dat is precies wat ik jou gun. 

Daarom dit eindejaarsgeschenk: Neem deel aan de gratis adventchallenge en krijg vanaf 1 december tot aan kerst elke dag een tip rond zelfcompassie rechtstreeks in je mailbox. Het enige wat je daarvoor moet doen is op onderstaande knop klikken.

Ik wens je alvast een eindejaarsperiode vol met liefde voor jezelf en de ander toe!

P.S.: Nog op zoek naar een origineel geschenk? Geef iemand  een cadeaubon van Consento zodat hij/zij de beste versie van zichzelf kan worden. Neem contact op voor alle mogelijkheden!

Stress, overspannen
of burn-out?

Iedereen heeft wel eens stress. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Maar wanneer ga je erover en kan stress je ziek maken en in een burn-out resulteren?
Vraag het e-book aan en doe de test! Zo krijg je een betrouwbare indicatie van overspannenheid en burn-out.